ne var ne yok

Ekolojik Mimari ve Doğal Yapı Atölyesi, 4-11 Haziran 2011, Kazdağı

Bir ev düşünün yaşayan, nefes alan…öyle bir ev ki, iklimlere göre kendi doğal ısısını muhafaza eden, suyunu toplayan, atıklarını yöneten, enerjisini üreten, becerikli eller ve doğal malzemelerle, içinde yaşayanların sağlığı ve refahı için sevgiyle yapılmış bir ev…

Bir hayalim daha gerçek oluyor.

Türkiye’de ekolojik mimari ve doğal yapılarla ilgili uygulamalı bir atölye çalışması organize ediyoruz!

Amerikalı iki uzman eğitmenin – Janell Kapoor ve 2009′da ülkemizde iki permakültür eğitimi vermiş olan Penny Livingston Stark – yöneteceği atölye çalışması 4-11 Haziran 2011′de Kazdağı’nda Bayramiçyeniköy girişiminin arazisinde gerçekleşecek.

Bu atölyenin amacı Türkiye’de hali hazırda var olan ekolojik mimari yaklaşımların yanısıra tüm dünyada kullanılan bazı temel tekniklerin paylaşılması ve Türkiye’de pratik ve uygulamalı, işbirliği ve imeceye dayanan bir ekolojik mimari hareketinin ve topluluğunun temellerinin atılması…

Uygulamalı ve Türkçe çeviri ile gerçekleşecek olan atölyemiz, ekolojik mimari ve doğal yapı tekniklerine genel bir giriş, tasarım, doğal inşaat materyallerini avantajları ve dezavantajlarıyla tanıma ve temel, duvar, sıva, rötuşlarla ilgili ekolojik yöntemleri kapsıyor.

Daha detaylı bilgi için lütfen davetiyeye ve kayıt formuna bir göz atın:

Ekolojik Mimari ve Doğal Yapı Atölyesi

Kayıt Formu

Eğer siz de seveceğiniz ve sizi sevecek bir ev ya da yapılar yapmayı öğrenmek ya da en azından ekolojik mimari ile ilgili bilgi ve deneyim sahibi olmak istiyorsanız, bu atölye çalışması sizin için!

***

2010’da permakültür eğitimleri

1. 2-11 Nisan 2010 İzmir Menemen Dutlar Köyü’nde Steve Read ile permakültür tasarım kursu. Bilgi için tıklayın.

2. 11-20 Haziran’da Antalya Yunus Emre Çiftliği’nde Steve Read ile permakültür tasarım kursu, daha fazla bilgi için lütfen Yunus Emre Çiftliği websayfasına bakın.

3. 12-19 Haziran’da, sevgili Deniz Dinçel’in  Türkiye Permakültür Araştırme Enstitüsü ile işbirliği halinde organize ettiği ve Max Lindegger ile permakültür kursu. Kursun duyurusunu ve başvuru formlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Max Lindegger&Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü Permakültür Çalıştayı Duyurusu

Başvuru formu

Permaculture Workshop with Max Lindegger in Turkey, June 2010

Application form

4. 14-22 Ağustos’ta Erdek’te sevgili Emet Değirmenci’nin organize ettiği ve Agustín Sepúlveda Sariego ile birlikte vereceği permakültür kursu. Daha fazla bilgi için Kendine Yeterli Toplum bloguna bakabilirsiniz.

***

Sosyal sürdürülebilirlikle ilgili bir çalıştay:

Art of Hosting, 25-28 Haziran 2009, İstanbul

Surdurulebilir yasam icinde tanimladigimiz 3 alandan (sosyal surdurulebilirlik, ekolojik surdurulebilirlik ve ekonomik surdurulebilirlik) biri olan sosyal surdurulebilirlike ilgili bir calistayin davetini paylasmak istiyorum sizlerle: Art of Hosting Participatory Leadership

2002’den beri uygulamalarini yaptigim ve insan topluluklarinin kolektif bilinc ve ortak akil ile calismalarini, uretmelerini, yasamalarini destekleyen ve kolaylastiran metodolojileri iceren Art of Hosting calistayini Turkiye’de ilk kez 25-28 Haziran’da Istanbul’da gerceklestiriyoruz.

Dunyamizin ekolojik, ekonomik ve sosyal boyutta ciddi bir degisimin icinde oldugu gunumuzde karsi karsiya oldugumuz kompleks problemlerin cozumunde ortak akil kullanmamiz sart, hatta bu artik bir hayatta kalma stratejisi insanlik icin. Farkli disiplinlerden ve sektorlerden, farkli bakis acilarina sahip insanlari butuncul cozumler icin diyalog ortaminda nasil bulusturacagimizi cok pratik uygulamalarla ogrenecegimiz calistay Turkiye’de ilk kez yapilacak.

Bu calistaya kimler katilabilir?

Insanlarla daha interaktif, katilimci ve verimli formlarda calismak, ortak projeler uretmek, yasamak isteyen herkes. liderler, egitmenler, kolaylastiricilar, girisimciler, yoneticiler, ogretmenler, insan topluluklariyla calisan ve kolektif projelerde yeralan herkes.

Calistay ingilizce olacak; spontan ceviri destegi saglanacak.

***
ALIA  – Authentic Leadership in Action – Institute is coming to Europe!!!
We find ourselves at multiple crossroads, and much is at stake. In our organizations, our communities, and in our minds and hearts, we know that it is time for a different way. As leaders, how do we rise to this challenge? What simple but powerful approaches and practices will not only sustain us, but move our leadership to the next level? How do we release the capacity for innovation and resilience within and across our organizations and communities?
Welcome to ALIA Europe, a six-day immersion in the fresh ideas, paradigm-shifting tools, and strategic conversations you need to guide your team, organization, or community through complex change.
Here is the program: ALIA_Europe_09
For a complete program description, follow this link.
***

Schumacher College Forthcoming courses

***

***

Slow Food Gençlik Gıda Hareketi Yemek Atölyeleri

Ege Üniversitesi, Kültür Merkezi önü, 9 Mayıs Cumartesi 12:00

Ekolojik Pazar, Şişli, 16 Mayıs Cumartesi 11:00

Iyi, temiz, adil gidayi savunan uluslararasi Slow Food hareketi kapsamindaki “genclik gida hareketi”ni Turkiye’de baslatmak amaciyla genclerle bir takim etkinlikler planliyoruz. İlkini Bogazici Universitesi’nde duzenlenen Ekolojik Karnaval kapsaminda yaptığımız Slow Food yemek atölyelerinin devamı geliyor. İkincisi Ege Üniversitesi’nde Sürdürülebilir Yaşam Gezici Festivali kapmasında, üçüncüsü ise İstanbul’daki Ekolojik Pazar’da gerçekleşecek.

Yemek atolyeslerinde hem yemeklerimizi hazırlayacağız, hem yiyeceğiz, hem de Slow Food’un savundugu iyi, temiz, adil gıda ve üretim süreçlerini konuşacağız. tadı damağınızda kalacak! 🙂

Bizi, hem bizim hem de yeryüzünün sağiığını tehdit eden gıdalara yemeye mecbur bırakan global gıda sistemi yerine, sağlıklı, sürdürülebilir, yerel gıda sistemlerini destekliyoruz!

Sizleri de aramizda gormeyi cok isteriz:

——————————

Genclik Gida Hareketi nedir? Gençlik Gıda Hareketi, gıdanın, tarımın ve çiftçiliğin geleceğini aktif olarak değiştiren genç çiftçiler, şefler, zanaatkarlar, aktivistler ve öğrencilerden oluşan bir ağdır… Yaşadıkları toplumların daha iyi, temiz ve adil gıdaya erişimini sağlamak amacıyla yerel ve bölgesel gıda sistemlerinin adalet ve sürdürülebilirlik ilkelerine göre yeniden düzenlenmesi için çalışır. Slow Food’un sağlam temelleri üzerine kurulmuş olan Gençlik Gıda Hareketi, gıda konusunda çalışan gençlere iletişim, bilgi paylaşımı ve takası, yerel eylem ve liderlik kapasite arttırımı için ortak bir platform sağlar. Bu ağ, gün be gün, gıda konusunda benzer amaçları ve felsefesi olan bireyleri ve projeleri biraraya getirmeye çalışıyor.
Birey olarak yaşadığımız toplumu, hep beraber ise dünyayı değiştirebiliriz!Gençlik Gıda Hereketi üyeleri neler yapıyor?
* Geleneksel ve sürdürülebilir yöntemlerle tarım yapılan çiftlikler kuruyorlar.
* İhtiyacı olanlar için gıda adaleti ve iyi gıdaya eşit erişim hakkı talep ediyorlar.
* Kampüslerde bahçeler ve küçük çiftçi pazarları başlatıyorlar.
*Fast food kültürünü protesto etmek için kamuya açık alanlarda iyi, temiz ve adil gıdaların tüketildiği yemekler düzenliyorlar.
*Okul kafeterya ve kantinlerinin yerel ve sürdürülebilir ürünler kullanmalarını talep ediyorlar.
*Tarım şirketlerini eleştiriyorlar; üretim yöntemlerini değiştirmeleri ve çalışma koşullarını iyileştirmeleri için onlara baskı yapıyorlar.
*Organik tarım yapan küçük çiftçilerin ve geleneksel yöntemlerle gıda üretimi yapan ustaların yanında staj yapıyorlar, onlardan iyi, temiz ve adil üretim süreçlerini öğreniyorlar.

Youth Food Movement:
http://www.youthfoodmovement.org

Slow Food on Campus:
http://slowfoodoncampus.wordpress.com/

Facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=39095025134

***

Dr.Marshall Rosenberg’in Yaklaşımı ile Gönülden Bağlantı kurmak için
Şiddetsiz İletişim™ Seminerleri
Vivet Alevi – CNVC Sertifikalı Eğitmen (Center for Nonviolent Communication)

Şiddetsiz İletişim; insanın doğasında var olan şefkati ortaya çıkararak aynı zamanda insanların birbirleri ile alışverişlerinde derin saygı ve anlayış zemini oluşturarak, herkesin ihtiyacının gözetildiği eylemlerin gerçekleşmesine katkıda bulunma çabasıdır. Şiddetsiz İletişim, insanların bütün yaptıklarının arkasında bir ihtiyaçlarını karşılama çabasının yattığı temel varsayımından yola çıkar. Biz insanlar sosyal varlıklar olarak, birçok ihtiyacımızı ancak diğer insanlarla işbirliği ve bağ içinde olduğumuzda karşılayabiliriz. Bu ihtiyaçları anlamak ve değer vermek bizi; barış ve ihtiyaçlarımızın karşılıklı gözetildiği bir çözüm arayışına, işbirliğine, küresel barışa ve benzeri değerlerin paylaşıldığı bir zemin yaratmaya götürür.

cnvc@siddetsiz-iletisim.compda

Bilgi için http://www.siddetsiz-iletisim.com

 

 

 

 

***

Pembe Domates Ağı (PDA)

2006 yılında Avniye ve Mehmet Ata Tansuğ’un bir İstanbul apartmanının

balkonundaki “Evde Pembe Domates Serüveni ” ile başlayan; daha sonra Türkiye’deki evladiyelik (“heirloom”) doğal pembe domateslere sahip çıkarak, onları yine doğal yöntemlerle evlerinin balkon veya bahçelerinde yaşatmaya karar verenlerin katılımıyla oluşan ve genişleyen toplumsal ağ…

Biz de aldık pembelerimizi, 16 Mart’ta ekiyoruz.

peki siz ne bekliyorsunuz?

www.pembedomates.org

***

Permakültür Türkiye yahoo grubu

Permakültürle ilgilenenler için: Permakültürle ilgili bilgi paylaşımı için başlattığımız bir eposta grubu var. Katılmak isterseniz http://groups.yahoo.com/group/permakultur-turkiye den üye olabilirsiniz…

***

WORLD MARCH FOR PEACE AND NON-VIOLENCE

mmmapv2-080829http://www.worldmarch.info

Why?

Because we can end world hunger with 10% of what is spent on arms. Imagine how life would be if 30-50% of the arms budget went toward improving people’s lives instead of being used for destruction. Because eliminating wars and violence means leaving human pre-history behind and taking a giant step forward in the evolution of our species. Because we are accompanied by the voices of so many war-torn generations that came before us. The echo of their voices still resounds throughout the world, wherever armed conflict leaves its sinister memorial to the dead, disappeared, disabled and displaced. Because a “world without wars” is an image that opens the future and seeks to become reality in every corner of the planet, as violence gives way to dialog.

The moment has come for the voiceless to be heard! Out of agonizing and urgent need, millions of human beings are crying out for an end to wars and violence. We can make that happen by uniting all the forces of pacifism and active non-violence worldwide.

 

When?

The World March will begin in New Zealand on October 2, 2009, the anniversary of Gandhi’s birth, declared the “International Day of Non-Violence” by the United Nations. It will conclude in the Andes Mountains (Punta de Vacas, Aconcagua, Argentina) on January 2, 2010. The March will last 90 days, three long months of travel. It will pass through all climates and seasons, from the hot summer of the tropics and the deserts, to the winter of Siberia.

 

See http://www.worldmarch.info for more information.

 

***

 

People for Earth

Connect with like-minded people online

 

People for Earth is thrilled to announce the beta release of People for Earth, an ECO online social community with an integrated wiki Eco Guide. Their mission is to inspire and empower individuals to get green, take action and enjoy doing it. Moreover People for Earth aims to become the world’s largest, free ECO Guide. Convinced that people can be both eco-friendly and have a more enjoying and fulfilling life we face that challenge!

 

Since our community is based on members they would also like to welcome various organizations to join our cause. It’s free and easy. Organizations promote their activities by entering their details and voicing support by entering a listing on our public wall. You can also post the hottest news, photos or videos, or even invite members to an event you are organizing. You may wish to create a group for your organization where fans can meet or create an entry on your blog and spread the word. You can also post a petition. In short, you are welcome to list your organization and get people interested by adding news, photos, videos and more to your organization’s page.

 

Check our their website to join www.people4earth.net

3 thoughts on “ne var ne yok”

  1. sevgili arkadaslar, bizler, 10 ülkeden gelen 25 aile, Avusturya`da ortak bir bahcede sebze cicek yetistiriyoruz. Türkiye’de bir Partner-bahce bulmak amaciyla sizlere yaziyoruz: tecrüberlerinizi paylasmak bizleri cok sevindirecek. Var mi bir toplum bahcesi etrafinizda? Cevaplariniza tessekkür! Ulrike

Yorum bırakın